Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Death Kimdir?

Resim
Death ölümleri ve Mephisto'nun yanına geçmemiş ölüleri kontrol eder. Kontrol ettiği ölüleri yeniden yaşama döndürebilir. Death iki tanıdık Marvel karakterleri ile de aşk yaşar. Bunlardan biri Deadpool diğeride Thanos'tur. Thanos Death'e olan aşkı yüzünden bütün evreni yok etmeyi göze almıştır. Diğer yandan Deadpool'la da efsane denilebilecek bir aşk yaşarlar çünkü bu ikili asla kavuşamaz. Çünkü Deadpool ölümsüzdür ve birçok defa Death'e kavuşabilmek için kendini öldürmeye çalışmıştır. Death'in kalbi Deadpool için atsada Thanos'un onun için yaptıkları da azımsanmayacak kadar büyüktür. Bu yüzden Thanos'tan da hoşlanır. Death karşımıza bir iskelet veya kadın biçiminde çıkar ki zaten kadındır ve ölümün vücut bulmuş hali diye anılır.

Infinity Kimdir?

Resim
Infinity evrenle bir bütündür ve 5 temel varlıktan biridir. Infinity ile Eternity birbirlerine çok yakın karakterlerdir ve bu yüzden kardeş gibi görünürler ancak böyle bir kan bağının herhangi bir kanıtı yoktur. Gücünün sınırı bilinmez. Evren için büyük bir öneme sahiptir.

Magus Kimdir?

Resim
Magus aslında alternatif bir evrenden gelen Adam Warlock'tur. Ancak Adam Warlock'tan çok daha güçlüdür. En önemli özelliği şekil değiştirebilmesidir. Şekil değiştirme özelliğinin sınırı yoktur. Ayrıca yüksek derecede telepati özelliği de bulunur. Magus Evrensel Doğruluk kilisesinin lideri olmuş ve inançlarını zorla yaymaya çalışmıştır. Bu konuda kısmen başarılı olan Magus inanmayanların çoğunu yok etmiştir. Adam Warlock gezileri sırasında Magus ile karşılaşmış ve onun yaptıklarını doğru bulmayıp ona savaş açmıştır. Fakat Warlock her seferinde mağlup olmuştur. Warlock ancak Thanos'la birlik olup Magus'u mağlup edebilmiştir.

Beyonder Kimdir?

Resim
Beyonder aslında Marvel evreninden değildir. Başka evrenden gelen bir gezgindir. Tesadüfen Marvel evrenini keşfetmiş ve merak edip Marvel evrenine gelmiştir. Beyonder Marvel evreninin 2 kutsal varlığından biridir. Marvel evrenini güzel bulup burada kalmıştır. Ayrıca bir mutant olduğu düşünülür. Gücünün sınırı bilinmez.

The Fulcrum Kimdir?

Resim
The Fulcrum bir Celastial'dır ve Celestial'ların kralıdır. Fulcrum o kadar güçlüdür ki One Above All bile ona meydan okumamıştır. Fulcrum Marvel kahramanlarına yardım etmeyi sever. Bu yüzden genellikle karşımıza bardaki tavsiye veren yaşlı barmen veya sokakta gazete okuyan bir adam olarak çıkar. 2 tanrısal varlıktan biridir. Gücünün sınırı bilinmez. Savaşlar ve olaylara karışmamayı tercih eder.

One Above All Kimdir?

Resim
One Above All tüm evrenlerin yaratıcısı olarak gösterilir ve 2 tanrısal varlıktan biridir. Diğeri ise Celestial'ların kralı The Fulcrum'dur. One Above All'da bir Celastial'dır ancak The Fulcrum'a hizmet etmez. Normal Celestial'lardan çok daha güçlüdür. Çoğu kaynak One Above All karakterinin en güçlü Celastial olduğunu savunur. Zaten Marvel evreninin en güçlü ırkı Celestial ırkıdır. Haliyle en güçlüleride evrenin tanrısı kabul edilir. Güç sınırı bilinmez. Ancak One Above All için tam bir tanrı denemez. Çünkü The Fulcrum karakteride onun kadar güçlüdür.

Adam Warlock Kimdir?

Resim
Adam Warlock Enclave adında ki bilim adamları tarafından kaçırılmış ve tonlarca deney yapılarak süper bir asker yaratılması planlanmıştır. Bilim adamları başarılı olsada Warlock onlara karşı çıkmış ve üslerini yok edip kaçmıştır. Kaçtıktan sonra High Evolutionary adında bir adamla karşılaşmıştır. Bu adam Counter-Earth adında ki yapay gezegenin yaratıcısıdır. Bu gezegen üstünde hiçbir kötülük olmaması için tasarlanmıştır ve Warlock buraya yerleşmiştir. Daha sonra Man-Beast buraya kötülüğü getirmiş High Evolutionary'de Man-Beast'i engellemesi için Adam Warlock'a ruh taşını vermiştir. Warlock ruh taşı ile birlikte Man-Beast'i yenmiş ve onu gezegenden uzaklaştırmıştır. Daha sonra Adam Warlock ruh taşı ile birlikte yolculuklarına başlamıştır. Evrende gezerken Magus adında bir adamla karşılaşmıştır. Magus inançlarını zorla gezegenlere yaymaktadır ve inanmayan gezegenleri yok etmektedir. Warlock Magus'u durdurmaya karar verir ve onla savaşmaya başlar. Ancak tek başına durd

Sonsuzluk Taşları Nedir?

Resim
 Sonsuzluk taşları sahibine özel güçler verir. Bu taşların asıl sahibi Living Tribunal'dır. Ayrıca bu taşlar sonsuzluk eldiveninde buluştuğunda bu eldivenin sahibi Silver Surfer gibi bir savaşçıyı 4-5 hamlede etkisiz hale getirebilir. Hatta Thanos bu eldivenle dünyaya saldırıp karşısına çıkan herkesi yere sermiştir ancak Adam Warlock'un ruhu tarafından durdurulabilmiştir. Bu taşlar Uzay, Zaman, Zihin, Güç, Ruh ve gerçeklik taşlarıdır. Uzay taşı ışınlanma olarak bildiğimiz gücü sağlar yani evrenin herhangi bir yerine anında gidebilme gücü, Zaman taşı ise zamanın akışı ile oynayabilme, yaşlanmayı hızlandırma veya yavaşlatabilme ve zamanda yolculuk yapabilme gücü, Zihin taşı zihin kontrol gücü, Güç taşı gücü son seviye gücünde iken bir gezegeni parçalayabilecek kadar kuvvet verme gücü, Ruh taşı kişinin ruhunu gözlemleme, rahatsız etme ve çalma gücü, Gerçeklik taşı ise sınırsız bir beceri ve yetenek gücü verir.

Living Tribunal Kimdir?

Resim
Living Tribunal, One Above All tarafından yaratılan Marvel evreninin kutsal varlıklarından biridir. Zaten 2 tane kutsal varlık vardır ve diğeri ise Beyonder'dir. Living Tribunal evrenin var oluşundan beri vardır ve sonsuzluk eldiveni ile sonsuzluk taşlarının gerçek sahibidir. Gücünün sınırı bilinmeyen kozmik bir varlıktır.

Galaksinin Koruyucuları Kimdir?

Resim
Galaksinin koruyucuları süper kahramanlardan oluşan bir gruptur. Galaksinin koruyucuları grubu 5 üyeden oluşur. Bu üyeler Peter Quill yani Star Lord, Gamora, Yokedici Drax, Roket Rakun ve Groot"tur. Bu üyelerle ilgili yazılar bloğumuzda mevcuttur. İsterseniz bloğumuzdan bu karakterlerle ilgili bilgileri alabilirsiniz. Ayrıca bu grubun lideri Star Lord'dur ve bu grubun amacı galakside ki tehlikeleri önlemek olduğundan Galaksinin koruyucuları ismini almışlardır.

Roket Rakun Kimdir?

Resim
Roket Rakun adı üstünde bir rakundur. Silah ustasıdır ve Keystone Quadrant'ta yani galaksiler arası bir akıl hastanesinde muhafızlık yapmıştır. Zaten Roket Rakun bu hastanede muhafız olması için genetiği değiştirilmiş bir hayvandır. Bu genetik değiştirme deneyleri ile bilinç ve akıl kazanmıştır ve bir silah uzmanı olmuştur. Daha sonra akıl hastanesinden kaçıp Groot ile tanışmış ve çok büyük bir dostluk kurmuşlardır. Ayrıca bir Galaksinin koruyucuları üyesidir ve kendisine rakun denmesinden hoşlanmaz.

Groot Kimdir?

Resim
Groot Floral Colossus ırkının son üyesidir ve çevresindeki ağaçları kontrol edebilir. Ateşe dayanıklıdır. Vücudu yok olsa ve sadece küçücük bir parçası kalsa bile yeniden kendini oluşturabilir. En yakın arkadaşı Roket Rakun'dur. Galaksinin koruyucularının bir üyesidir. Groot'un konuşma yetisi vardır ancak konuşurken zorlanır çünkü ses telleri çok kalındır. Bu yüzden bugüne kadar kurduğu tek cümle "I am Groot" yani "Adım Groot"tur.

Drax Kimdir?

Resim
Drax ve ailesi Thanos tarafından önemsiz nedenlerden dolayı öldürülür. Ancak Kronos tarafından yeniden canlandırılan Drax Thanos'a karşı büyük bir nefret doludur ve ondan intikam almak için kendini bayağı bir geliştirir ve Galaksinin koruyucularına katılır ve onlarla birlikte Thanos'la çarpışır.

Star Lord Kimdir?

Resim
Star Lord'un gerçek kimliği Peter Quill'dir ve Peter'in babası bir uzaylıdır. Peter'in babasının kim olduğu şuana kadar hiç bilinmemiştir. Peter 11 yaşında iken annesi bir uzaylı istilasında ölmüş ve Peter yetimhanenin yolunu tutmuştur. Ancak Peter yetimhaneden kaçmış ve hayatını dışarıda geçirmeye karar vermiştir. Bir süre sonra astronot olup Nasa'nın bir yurtdışı istasyonunda çalışmaya başlamıştır. Bu istasyona gelen bir uzaylı kuruluşu olan Master of the Sun Star Lord olmak isteyen adaylar belirler ve bazı olayların sonunda Peter artık Star Lord'a dönüşmüş olur. Star Lord bundan sonra Galaksinin koruyucularının liderliğini yapmaya başlamış gruptakilerle birlikte çarpışmaya devam etmiştir. Büyük bir dövüş ve silah ustasıdır ve en büyük silahı 4 elementi kontrol edebilen Element tabancasıdır.

Gamora Kimdir?

Resim
Gamora'nın ırkı Zen-Whoberies'tir ve bu ırk Universal Church of Truth tarafından yok edilmiştir. Gamora'yı Thanos büyütmüş ve onu müthiş bir suikastçi olarak yetiştirmiştir. Gamora en başlarda Thanos'a hizmet etmiş fakat daha sonra Thanos'un evren için çok tehlikeli biri olduğunu düşündüğünden Galaksinin koruyucularına katılmıştır. Galaksinin koruyucuları grubu ile Thanos'la da savaşan Gamora insan üstü bir dayanıklılığa sahiptir ve nerdeyse evrende ki tüm silahlardan anlar.

Master Order Kimdir?

Resim
Evrende bulunan 5 temel varlıktan biridir ve Lord Chaos ile birlikte dolaşır. Ayrıca In-Beetweener'ın yaratıcılarından biridir. Lord Chaos ile aynı güçleri taşır. Varlığının temeli ve gücünün sınırı bilinmez.

Lord Chaos Kimdir?

Resim
Lord Chaos evrende Master Order'la dolaşır ve kaosu evrene yaymaya çalışır. 5 temel varlıktan biridir. In-Beetweener yaratıcılarından biridir ve adının hakkını vererek birçok kez evreni karıştırmıştır. Varlığının temeli ve gücünün sınırı bilinmez.

In-Beetweener Kimdir?

Resim
In-Beetweener'ı Lord Chaos ve Master Order hizmetçileri olması için yaratmıştır. Siyah ve beyaz renklerinden oluşan kıyafetler giyer ve vücudunun yarısı siyah yarısı beyazdır. In-Beetweener 5 temel varlıktan sonuncu olandır. Gücünün sınırı bilinmez. Lord Chaos ve Master Order'ın elçiliğini yapar.

Fatih Kang Kimdir?

Resim
Fatih Kang kurgusal görünümlü bir karakterdir. Kendisi İlk kez Fatih Kang olarak okuyucuların karşısına Avengers #8'de çıkmıştır. Aslında Fatih Kang alternatif bir evrenden gelen Nathaniel Richards'tı. 30.yüzyılda yaşayan Nathaniel Richards bir gün geçmişi merak etti ve fantastik 4'lünün en büyük düşmanı Dr. Doom'un zaman makinesini kullanarak geçmişe yolculuk yaptı. Nathaniel o kadar çok yolculuk yaptı ki birden çok Nathaniel Richards olmasına yol açtı. Bu Nathaniel Richards'lardan biriside Fatih Kang'tı. Fatih Kang egoist bir kişilikti ve doğal doğal olarak herşeyi hor gördü. Kendisine Marvel Contest of champions oyunundada rol verilmiştir. Ayrıca Nathaniel Richards okurların karşısına Fatih Kang'dan önce Rama-Tut olarak çıkmıştı ve Mısır firavunu olup Apocalypse'i emri altına almak istemişti.

Thanos Kimdir?

Resim
Thanos Satürn uydusu Titan'da Eternal ırkının içinde doğmuştur ancak kendisi Deviants genleri taşır ve bu yüzden içinde yaşadığı ırktan çok farklıdır. Thanos dış görünüş olarak Eternal ırkına benzemediğinden Eternal ırkı tarafından dışlanmıştır ve O da Eternal ırkından uzaklaşmayı seçip sadece kardeşi Eros ile bağlantısını kopartmamıştır. Bir süre sonra Deviants genleri Thanos'a muazzam bir güç kazandırmış ve Thanos koloninin en güçlü kişisi haline gelmiştir ve kolonidekiler ona deli titan lakabını takmışlardır. Thanos sarsıcı bir yaşam geçirdiğinden psikolojisi aşırı bozuktur. Bu yüzden acı vermeyi zulüm etmeyi sever. Thanos birgün Death'le yani ölümün vücut bulmuş hali ile karşılaşır. Ölüm bir kadındır ve ona aşık olur. Ölümün dikkatini çekebilmenin tek yolunun öldürmek olduğunu düşünür ve bir ordu toplayarak kendi gezegenine saldırıp herkesi katleder. Bu yaptığı Death'in hoşuna gider ve onu askeri gibi kullanmaya başlar. Thanos bu sefer saldırısını Dünyaya düzenler v

Abraxas Kimdir?

Resim
Abraxas Galactus'tan bile kötü olduğu için evrenin yaratılışından beri hapse mahkum edilmiştir. Ayrıca Eternity'nin oğludur. Galactus öldüğünde yerine geçebilecek kadar güçlü olan Abraxas bir süre Fantastik 4'lü ile de uğraşmıştır. Gözleri Mavi Saçları kırlaşmış siyahtır. Ten rengi ise yeşildir. Güç sınırı bilinmeyen tehlikeli kozmik bir varlıktır. 

Eternity Kimdir?

Resim
Evrende bulunan 5 temel varlıktan biridir ve Galactus'tan sonra en güçlüleridir. Bilinen tek akrabası oğlu Abraxas'dır. Eternity yapay gerçeklikler oluşturabilir ve maddeyi manipüle edebilir. Gücünün sınırı bilinmez. Big Bang'dan önce bile evrende bulunan nadir varlıklardan birisidir.

Galactus Kimdir?

Resim
Galactus Big Bang'dan önce bile evrende bulunan nadir varlıklar birisidir. Galactus'un big Bang'dan önceki hayatıda bilinir. Galactus big Bang'dan önce Taa gezegeninden bir uzay keşifçidir. Uzay gemisi ile big Bang'dan kaçıp saklanır ve daha sonra yok olan evreninin ortasında ki kozmik bir madde ile birleşir. 2. Big bang ile yeni evren şekillenmeye başlar ve 2. Big Bang'le Galactus'ta uyanır. Ancak artık yaşamasının tek yolu gezegenlerin enerjilerini çekmektir. Big Bang'dan önceki adı Galan'dır. Galactus evrende dolaşıp gezegenleri yemeye başlar. Yine bir gezegeni yemek üzereyken gezegenden birisi Ona bir teklif yapar. Gezegeni bağışlaması karşılığında ona hizmet etmeyi teklif eder. Bu teklifi yapan kişi sonradan Galactus tarafından Silver Surfer'a dönüştürülecek Norin Radd'dır. Galactus teklifini kabul eder ve onu Silver Surfer'a dönüştürüp elçi olarak yok edeceği gezegenlere gönderir. Silver Surfer'ın son durağı Dünya olmuş ve burad